Én személyszerint imádom a paranormális dolgokkal foglalkozó összes témát. Legyen az film, különböző tárgyak, megtörtént események.  Valamiért izgalmasnak találom a világot, azt a titokzatos felhőt ami ezeket a dolgokat övezi. A megszállt és elátkozott tárgyak olyan kíváncsiságot ébreszthetnek bennünk ami magyarázatra szolgál. Vajon léteznek-e? Ha nem akkor, hogy lehet, hogy létezik olyan szék amibe ha beleülnek utána meghalnak az illetők?! Valóban léteznek olyan démonikus lények amelyek megszállhatnak minket illetve tárgyakat? Elátkozhatunk-e úgy egy tárgyat, hogy az évszázadok múltával is az átok alatt álljon? Szerintem lehetséges. Hiszem, hogy van jó és rossz/angyal-démon és az életünk részét képezik.

Az okkultizmus a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal kapcsolatos ismeretek összefoglaló elnevezése, amely gyakorlatilag mindent magába foglal az ezoterikától a végletekig. Rengeteget kutatok az ilyen dolgok után, olvasgatok, egyszerűen érdekel a téma, hát kit mi foglalkoztat alapon. Félreértés ne essék nem játszom itthon szellemidézést és társait. :)

Tény és való, hogy az okkultizmus nagyon sok esetben nem fér meg más vallással, de mindig mindenben van összeférhetetlenség.

Személyes kedvencem az occult tárgyak, amelyek elsősorban elátkozott tárgyak. A fent említett szék is ilyen( Thomas Busby széke aki közvetlenül azelőtt, hogy kivégezték 1702-ben megátkozta), amelyet falra szegeltek mivel sokan öngyilkosságra használták azzal, hogy beleültek.  Összesen 63 ember ült bele az elátkozott székbe és sajnos mind rövid időn belül meghaltak. Magyarázat? Én sem tudom rá, de biztos nem lehet véletlen. 

megmagyarázhatatlan

Ott van még a Dibbuk doboz amely a zsidó valláshoz köthető. A dibbuk gonosz szellem Feltételezhetően a Holokauszt túlélői engedték véletlenül szabadjára, mikor Ouija táblával próbálták felvenni a kapcsolatot halottaikkal.  Úgy gondolják, hogy egy boros dobozba szállt bele. A dobozt egy rabbi elrejtette, reméljük sose kerül elő. Jó helyen van ott ahol van.

A bassanói váza amitegy udvarban találtak elásva egy cetlivel melyen az áll, hogy: "Vigyázz! Ez a váza halált okoz!" Én tuti eldugtam volna ahogy az olasz rendőrség is tette, miután aki találta eladta egy aukciós háznak. Az új tulaj 3 hónap múlva elhunyt, a következő két tulajdonosa két hónap múlva. A negyedik tulaj 1 hónap múlva távozott. Mivel hiszek az ilyenben biztos eltűntettem volna, hogy ne kerüljön mások kezébe. Sosem tartottam/adtam volna el. 

Amit sokan ismerünk hála a Démonok között c. filmnek az a bizonyos Annabelle baba. Ami a valóságban egy egyszerűnek tűnő kis rongybaba annál nagyobb gonosz erővel-hatalommal. 

megmagyarázhatatlan

A baba állítólag a mai napig mozog a dobozában, pedig milyen kis cuki ártatlan játék. Igaz történet? A vélemények megoszlanak kár, hogy Ed és Loraine Warren idejében nem volt ennyire modern technika, mert akkor biztos még több hiteles információnk lehetne erről a másik világról. 

Saját elzárt tárgyaik mind a mai napig megvannak és valószínűleg arra "várakoznak", hogy újjból lecsaphassanak. Rémisztő a tudat, hogy sokszor apró kis jelentéktelennek tűnő tárgyak gyakorlatilag élet és halál "urai" lehetnek.

megmagyarázhatatlan

Persze őket is érte támadás, hogy valótlant állítanak.

Egyéni vélemény, hogy ki miben és miért hisz. Annyi biztos, hogy vannak az életben megmagyarázhatatlan dolgok amelyekre sokan keressük/keresik a válaszokat. A túlvilág és az azontúli élet rengeteg vallást foglalkozat. Az ördög és mesterkedései a földi életben szintén. Isten aki megóv minket a gonosztól. Rengeteg példa lehetne. 

Azt, hogy mi a való igazság azt csak a halálunk után tudjuk meg, reméljük a legjobbakat és azt, hogy a túlvilág nem csak mese, és nem tűnünk el a semmibe a lelkünnkel. Van aki az újjászületést pártolja vagy a mennyet és a poklot. Sokszor élcelődöm a barátaimmal azon, hogyha lesz rá alkalmam én bizony vissza fogok járni kísérteni őket. Nem tudok én sem magyarázattal szolgálni, ahogy szerintem senki sem. Az egész egy megfoghatatlan dolog amely körül lengi kis világunkat, pont, mint az ufók. Az ufókban is van aki hisz van aki nem, csak akkor tudjuk meg ha egyszer meglátogatnak minket, bár már lehet, hogy köztünk élnek. 

Hiszem, hogy van egy túlvilág, jó és gonosz és, hogy a gonosz sokkal alattomosabb. Ezért vannak a tárgyaik és a megszállásos módszereik. Persze sokan kinevetnek emiatt, de én nem bánom, érdekel a téma és látok benne rációt, bár elég kevés embert ismerek aki ugyanígy lenne vele.

Örülnék ha míg élek lenne még több bizonyosság az ilyen jellegű dolgokról. Sose lehet tudni. Mindenesetre annyi biztos, hogy furcsa és különleges dolgok lesznek és voltak.